>

Thursday, 23 August 2012

raya 2012

AMARAN : ENTRI PANJANG LEBAR. JANGAN MENYESAL BACA KALAU CEMUIH. HIHI

heyyoo. first of all aku, Nur Ihsan Fadhlina binti Azizan a.k.a Ecan nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua umat Islam yang baca nih tak kesah la kita saling mengenali ka tak. tak la lambat sangat an aku wish? aku tau wlaupun dlm kalender Hasani dok tanda raya dua hari ja tapi ramai lagi yg still beraya pi sana sini malah aku yakin ada antara hampa yang masih tertanya2 adakah dia dah kena penyakit busung atau dia mengandungkan anak luar nikah gara2 perot yang dah mcm hapa bulat-bulat. kan? sakit sakit.. tak pasal2 mula nak syak pak mat tompel jiran sebelah rumah yang buat sihir sebab dengki beliau takdak six pack. Padahal lupa yang tiap2 rumah yang dia pi siang tadi semuanya dia hentam makan mcm orang bela jin dalam badan. tak paham betul aku. haish hina hina. ahh whatever lah.

menyampah pulak dengan diri sndiri sebab dah terbuat intro panjang nak mampus di bulan Syawal. padahal ni bulan makan. patutnya makan sampai tercirit 5jam tanpa henti, bukannya meluangkan masa di depan lappy menulis blog. haha no no. silly jokes. ni bukan bulan makan nah hadek-hadek, dan jugak bukan bulan mengikis duit raya ahli keluarga dan jiran2 sebelah rumah tanpa belas kasihan. nak makan tu makan la, tp pada2 la woi. ni sampai bila belahak (sendawa) pun dah rasa campuran almond landen ngan samperit keluar balik kat tekak tapi gagah gak nak sumbat kuih bahulu pelbagai rasa susah gak la. beragak la wei. hang bela jin kazama ka kazuya? atau lebih oldies jin samsudin?? harharhar gelak hambar.

pastu ada plak an yang start dari raya 1 smpai harini tiap2 hari pi rumah jiran2 sebelah dengan harapan nak dapat duit sekali lagi. ada ka yang buat mcm tu?? ngeh3 *gelak dalam hati*. ehh dah cukup cukup stop!! dah jaoh tersasar dengan nawaitu saumaghodin an ada i fardi shahri sebenar aku up entry ni. senanya aku dengan penuh rasa hina nak merayu-rayu mintak ampun dan maaf dari semua yang aku penah buat salah dan silap. mintak maaf ya weh. tolong sangat2 maafkan. azab seksa Allah tu bukan sikit woi. tu yang aku takut sangat. peliss *sambil melutut tarik kain hampa tak bagi pi mana2 selagi tak maafkan aku sambil nangis tersedu sedan*.

mungkin ada yang tak puas hati lagi aku tak pi face to face dengan hampa, sila inbox aku nah. mana la nak tau kot2 ada yang terasa sampai ke lubuk maksiat hati. aku akan pi mintak maaf sndiri dengan hampa. yang penting dosa aku dengan manusia lepas. tolong ya? :) termasuklah kepada ahli bilik depan dorm zara, aku mintak maaf gak kat hampa (korang) atas apa2 jelah. aku harap hampa baca nih. adakah aku bacul tak mintak maaf depan2? entahla. aku nampak keadaan macam sangat tak mengizinkan ja. apa2 pun, kepada semua, aku mintak maaf nah. apalah nasib aku kalau hampa tak maafkan aku :'(

okeng dah *sedut hingus masuk balik dalam hidung*. sekarang masa untuk gambar. taon ni raya kat  kampung belah ummi kat pahang. tak banyak gambar yang dapat, tapi bolela takat hampa nak kenai2 sikit family aku. frust GILA kot aku sebab tak dapat gambar seluruh family. sebab masa tu sat orang tu pi sana, pastu orang tu pi sini. ramai sangat sebab tu jadi mcm tu. last2 ni ja yang mampu. and ada gak gambar yang hampa nampak pelik sikit2, tu sebab aku crop untuk nak tutup sedikit aurat yang terdedah, contohnya tangan dan kaki. habaq ni bukan apa, nanti heran pulak tengok gmbar mcm tak stabil. oke dah , keep calm and tengoklah gambaq. XD

raya kedua dan pi kepsi jap dengan kazens

azam, kimi, imal

kazen - imal senyum aneh
emon beraya sorang2 di kedah. sobs :'(

#misi meng-kiss pipi ayah TERCAPAI. :')

6 comments:

  1. muke smelah..hehe..dtg cni jlan2>.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah nama pn adik bradik an :)

      Delete
  2. bestnya makan kepsi raya-raya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja nak bagi pkerja kepsi yg takleh raya sakit hati harharhar

      Delete
  3. Replies
    1. happy eid fikirman. jgn benti bfikir.=D

      Delete