>

Friday, 10 August 2012

naan rindu...


tutup lampu, naik atas katil, nyorok dalam selimut, music please! start taip entry...

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang

Ingin ku bagikan semua hanya untukmu

Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku

Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa hidupku sampai mati


yap, ayah. did u know that your daughter miss you soo much? but she's too shy to tell you. pity her :'(

nak balik hostel cium tangan ayah, tangan ummi then cium pipi ummi.
patutnya naan terus terang ja dekat ayah yang naan dah lama teringin nak cium pipi ayah.

haritu, masa nak bukak sem, ayah tak boleh hantar naan kat stesen bas sebab ayah pi kursus. malam sebelum ayah pi tu naan dah rindu. rindu nak cium pipi ayah. rindu nak peluk ayah mcm dok rasa masa kecik2 dulu. rindu. tapi malu nak bagitau. teguling2 atas katil sebab susah hati. susah hati sangat sebab esok ayah dah nak pi kursus. malam tu plan betul2, pagi esok wajib buat muka kering cium pipi ayah!! wajib ya ecan..!

esoknya...cium tangan ayah, rasa taknak lepas. tu la ayah, sapa suruh hensem sangat. =')
lidah kelu nak cakap nak cium pipi ayah. tercangak kat situ. ayah tarik tangan then ayah masuk kereta.
babai ayah...kereta dah hilang..masuk bilik..lap2 mata. gelak kat diri sendiri *tears*
ayah..... :'(

dan skrg nangis sorang2 depan lappy sambil type entry T.T

dah kenapa dengan mata aku malam nii. sakit jiwa sakit jiwa. rindu ayah lah yah. balik raya nanti naan cium pipi ayah nah ? please...

ayah yang lomantik. no plat keta moto semua nak pakai taon lahir anak2 ayah ja. acece yah.. sayang kami sangat2 lettew. tidak dilupakan juga surat chenta yang ayah ngan ummi tulis2 dulu masa ayah sambung blaja kat johor.

''adik ihsan dah pandai bejalan. syuhada dengan abang asyik begadoh ja..''
sila fokus dekat adik ihsan tu ya anak2 sekalian. sekarang adik ihsan tu ada 5orang adik. =,='

ayah yang sentiasa cuba bagi yang terbaik untuk anak2 beliaw.
''jangan berebut2.. kalau tak cukup order lagi..jangan berebut!! ''

ayah yang sangat menjaga.
''dah sampai ka belum?'' ''kat mana dahni?'' ''dah naik bilik ka belum?'' 
''ada dengan sapa?'' ''balik naik apa?'' ''tepi tu laki ka pompuan?'' (soalan dalam bas)  
''ada kat mana dah?'' 
kalau aku otw balik kedah, start dr pukul 4pagi lebih kurang ayah mula lah dok call2, msg. setiap setengah jam tanya ada kat mana dah, ada kat mana dah. kalau aku tak nampak signbod mulala nak kena marah. hihi. haritu pi keyel dgn kaklong, setiap sejam ayah call tanya dah sampai mana. tpat2 sejam pulak tu tak lebih tak kurang. ayah..

bila bday, ayah call pastu nyanyi happy bday tuyu3x.. masa kecik2 dlu ayah slalu tanya nak hadiah apa. sekarang dah tak tanya la hehe. tunggu masa nanti aku pulak tanya ayah. masa form3 siap bawak kek mai hostel, pastu jerit hapy bday dalam kereta ramai2. *sila maklum yang adik2 aku 5orang*.

dulu time aku buat masalah kes fire extinguisher tu, depa hantar surat kat rumah. hari ahad. dalam surat suruh ayah mai skolah hari rabu. tada maknanya tunggu rabu. esok pagi2 lagi ayah dah terpacak kat smkak. ummi cerita malam tu ayah tak tidur sebab pikirkan masalah aku. ya Allah..naan mintak ampun yah :'(

ada ayah marah aku sebab kes tu? ada ayah maki2 aku sebab tu? tak..
ayah tarik hidung sambil tanya kenapa buat mcm tu. ayah...

entahla..
apa yang aku buat sekarang aku pun tak tau..nak tulis pasal ayah?
takkan habis...

aku cuma rindu sangat2..

naan sayang ayah
muah muah :*



ayah..naan sekarang tengah usaha nak tutup aurat betul2..memang sebab Allah suruh..tapi salah satu jugak sebab naan sayang ayah..takmo bawak ayah ke neraka.. :*


Salaaaaaaaam. Bangun oooiiiii dah pukui sembilannnnn ni..

From : Ayah
05/08/2012 09:14:53 AM

miss you much

updated : lepas post entry ni, ttba tangan amik fon n text ayah
 ''gnite ayah..miss u''
pastu ayah reply : ''gnite..dah sahur ka?''

ayah, y u no say that u miss me too??!!!!

blushing sampai sekarang. nyaris2 aku terjun tingkap. nasib baik ku dan tarik. maluuu >,< !!
homagadd




                                                                                                                                                                                                 

8 comments:

  1. same goes to me.. rindu nak peluk cium pipi ayah macam time kecik, tapi segan.. dgn mak xkisah pun.. huhu.. mcm ne nk overcome this prob ek? hehe..

    Jom join gA..

    http://vivaciousepicene.blogspot.com/2012/08/first-give-away-by-vivacious-epicene.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. segaaaannnn. tp entahla, buat muka kering ja. haha

      Delete
  2. huhu..hari raya ni nak mintak ampum, mintak maaf kt parent.
    Bagusnye jadi macam awk kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tunggu hari raya. takut tak sempat. mintak maaf skrg jugak

      Delete
  3. Replies
    1. hehehee :) thanks awak sudi baca :)

      Delete
  4. alolo...sweet sangat. momoy rasa ecan ni kan jenis nakal2 tapi manja. hehe. kiut jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. aleleleele malu la itee hahahahaha

      Delete